Buffetmaaltijd
Een buffet bestaat uit verschillende, warme en koude, gerechten. Uit onderstaande gerechten stelt u uw eigen buffetmaaltijd samen door uit elke categorie twee favorieten te kiezen. Geheel vleesloos? Geen probleem!
Soepen
Champignoncremesoep met brie en mosterd
Kerriepindasoep (eventueel met cashewnoten als extra toevoeging), geserveerd met kroepoek
Pomodoricremesoep met verse basilicum, geserveerd met kaasstengels
Aardappel-broccolisoep met Roquefort (blauwschimmelkaas)
Chinese tomatensoep met gember
Witlofcremesoep met mosterd en hamreepjes of spekjes, of met mascarpone als vegetarische variant.
Wortel-sinaasappelsoep met kardemom, gegarneerd met geroosterd sesamzaad.
Rauwkostsalades
Rucolasalade met pijnboompitten, harde geitenkaas en cherrytomaten
Griekse salade: ijsbergsla, feta, olijven, tomaat, komkommer
Zoetzuursalade: chinese kool, atjar, augurk, appel
Witlofsalade: witlof, appel, gewelde rozijnen, walnoten, bleekselderij
Wortelsalade: worteljulienne, geroosterd sesamzaad, cashewnoten, rozijnen
Venkelsalade: venkel, gerookte kip, appelschijfjes, mandarijn, fijngehakte walnoot
De salades worden licht aangemaakt met gearomatiseerde olijfolie, en kunnen aan tafel verrijkt worden met diverse zelfgemaakte dressings.
Broodsalades
Tonijnsalade met rode paprika, zwarte olijven, versgemalen zwarte peper
Eiersalade met verse bieslook
Kipkerriesalade
Zalmsalade met augurk, rode ui en kappertjes
Uiteraard worden deze salades versbereid, zoveel mogelijk met biologische (ei, kip), en verantwoorde (vis) ingredienten.
De salades worden gepresenteerd met stokbrood, Marokkaans brood of pide naar keuze
Warme gerechten
Aardappelschoteltje met ui, prei, kaas, en Castello Blue, eventueel met zalmsnippers als extra toevoeging
Halve rode en gele paprika's gevuld met een mengsel van paprika, cottage cheese en olijventapenade, uit te breiden met meegebakken chorizo of spekjes
Aubergines gevuld met notengehakt
Stoofschoteltje van kip met cashewnoten, paksoy en winterpeen; tamari en sesamzaad
Zuurkoolschoteltje met rode ui en gewelde vijgen (seizoensproduct), of met vijgen, zalm en zachte geitenkaas
Witlof met (ham en) kaassaus, klassiek met aardappelpuree of verrassend met een korst van bladerdeeg
Zalmmoot met dille en groentegarnituur. De vis wordt in de oven langzaam in kruidenbouillon gaargesmoord, boterzacht en niet vet!
Tonijnmoot uit de oven met olijventapenade en geroosterde paprika
Bij voldoende voorbereidingstijd ter plekke kan een ouderwets stoofvleesgerecht worden gemaakt: bijvoorbeeld runderstoof met Trappist, of suddervlees met rode wijn en kaneel
Voorwaarde voor de toevoeging van warme gerechten is de aanwezigheid van een oven.
Nagerechten
Fruitsalade, te serveren met vanilleroom
Puntjes appeltaart met slagroom
Kaasplateau met noten en druiven, geserveerd met Turks brood of toast naar keuze, of met Fries roggebrood en vijgenchutney
Turkse roomyoghurt met pijnboompitten, gember en honing
Hangop met appelcompote en abrikozen, gegarneerd met geroosterde pijnboompitten
Voor de kinderen: knoeien-met-toetjes: diverse pakken vla en fruityoghurt op tafel, een spuitbus slagroom, hagelslag, vruchtenhagel: combineren maar!
Luxe lunch
Een uitgebreide lunch, als welkome onderbreking van bijvoorbeeld een intensieve cursusdag, kan bestaan uit een van bovengenoemde soepen (of een lichtere soep naar keuze) en twee of drie rijk belegde broodjes.
Denkt u daarbij aan een croissant met ham, kaas en rauwkost; een tijgerbol met mosterdhoningmayonaise, fricandeau en rucola; een waldkornbol met Old Amsterdam-kaas en gemberchutney; of een pistolet met ijsbergsla, zachte geitenkaas en geroosterde paprika, gegarneerd met alfalfa.
De lunch kan worden afgesloten met een fruitsalade.
TAPASBUFFET
Ideaal voor een feest of aangeklede borrel: het tapasbuffet!
Veel verschillende kleine hapjes, voornamelijk zelfgemaakt. Denk bijvoorbeeld aan mozzarellaspiesjes met zontomaat, salamivlinders, geitenkaas in bacon op toast, gevulde dadels, bruchetta met dilleroomkaas en zalmfilet, roompate met cranberrysaus op stokbrood of matzes ..
Het buffet kan worden voorafgegaan door een soep, en worden afgesloten met een fruitsalade, chocoladebord, of soesjes.