Buffetmaaltijd

Een buffet bestaat uit verschillende, warme en koude, gerechten. Uit onderstaande gerechten stelt u uw eigen buffetmaaltijd samen door uit elke categorie twee favorieten te kiezen. Geheel vleesloos? Geen probleem!

Soepen

Champignoncremesoep met brie en mosterd

Kerriepindasoep (eventueel met cashewnoten als extra toevoeging), geserveerd met kroepoek

Pomodoricremesoep met verse basilicum, geserveerd met kaasstengels

Aardappel-broccolisoep met Roquefort (blauwschimmelkaas)

Chinese tomatensoep met gember

Witlofcremesoep met mosterd en hamreepjes of spekjes, of met mascarpone als vegetarische variant.

Wortel-sinaasappelsoep met kardemom, gegarneerd met geroosterd sesamzaad.

Rauwkostsalades

Rucolasalade met pijnboompitten, harde geitenkaas en cherrytomaten

Griekse salade: ijsbergsla, feta, olijven, tomaat, komkommer

Zoetzuursalade: chinese kool, atjar, augurk, appel

Witlofsalade: witlof, appel, gewelde rozijnen, walnoten, bleekselderij

Wortelsalade: worteljulienne, geroosterd sesamzaad, cashewnoten, rozijnen

Venkelsalade: venkel, gerookte kip, appelschijfjes, mandarijn, fijngehakte walnoot

De salades worden licht aangemaakt met gearomatiseerde olijfolie, en kunnen aan tafel verrijkt worden met diverse zelfgemaakte dressings.

Broodsalades

Tonijnsalade met rode paprika, zwarte olijven, versgemalen zwarte peper

Eiersalade  met verse bieslook

Kipkerriesalade

Zalmsalade met augurk, rode ui en kappertjes

Uiteraard worden deze salades versbereid, zoveel mogelijk met biologische (ei, kip), en verantwoorde (vis) ingredienten.

De salades worden gepresenteerd met stokbrood, Marokkaans brood of pide naar keuze

Warme gerechten

Aardappelschoteltje met ui, prei, kaas, en Castello Blue, eventueel  met zalmsnippers als extra toevoeging

Halve rode en gele paprika's gevuld met een mengsel van paprika, cottage cheese en olijventapenade, uit te breiden met meegebakken chorizo of spekjes

Aubergines gevuld met notengehakt

Stoofschoteltje van kip met cashewnoten, paksoy en winterpeen; tamari en sesamzaad

Zuurkoolschoteltje met rode ui en gewelde vijgen (seizoensproduct), of met vijgen, zalm en zachte geitenkaas

Witlof met (ham en) kaassaus, klassiek met aardappelpuree of verrassend met een korst van bladerdeeg

Zalmmoot met dille en groentegarnituur. De vis wordt in de oven langzaam in kruidenbouillon gaargesmoord, boterzacht en niet vet!

Tonijnmoot uit de oven met olijventapenade  en geroosterde paprika

Bij voldoende voorbereidingstijd ter plekke kan een ouderwets stoofvleesgerecht worden gemaakt: bijvoorbeeld runderstoof met Trappist, of suddervlees met rode wijn en kaneel

Voorwaarde voor de toevoeging van warme gerechten is de aanwezigheid van een oven.

Nagerechten

Fruitsalade, te serveren met vanilleroom

Puntjes appeltaart met slagroom

Kaasplateau met noten en druiven, geserveerd met Turks brood of toast naar keuze, of met Fries roggebrood en vijgenchutney

Turkse roomyoghurt met pijnboompitten, gember en honing

Hangop met appelcompote en abrikozen, gegarneerd met geroosterde pijnboompitten

Voor de kinderen: knoeien-met-toetjes: diverse pakken vla en fruityoghurt op tafel, een spuitbus slagroom, hagelslag, vruchtenhagel: combineren maar!

Luxe lunch

Een uitgebreide lunch, als welkome onderbreking van bijvoorbeeld een intensieve cursusdag, kan bestaan uit een van bovengenoemde soepen (of een lichtere soep naar keuze) en twee of drie rijk belegde broodjes.

Denkt u daarbij aan een croissant met ham, kaas en rauwkost; een tijgerbol met mosterdhoningmayonaise, fricandeau en rucola; een waldkornbol met Old Amsterdam-kaas en gemberchutney; of een pistolet met ijsbergsla, zachte geitenkaas en geroosterde paprika, gegarneerd met alfalfa.

De lunch kan worden afgesloten met een fruitsalade.

TAPASBUFFET

Ideaal voor een feest of aangeklede borrel: het tapasbuffet!

Veel verschillende kleine hapjes, voornamelijk zelfgemaakt. Denk bijvoorbeeld aan mozzarellaspiesjes met zontomaat, salamivlinders, geitenkaas in bacon op toast, gevulde dadels, bruchetta met dilleroomkaas en zalmfilet, roompate met cranberrysaus op stokbrood of matzes ..

Het buffet kan worden voorafgegaan door een soep, en worden afgesloten met een fruitsalade, chocoladebord, of soesjes.